Nieuwe leden NVJ november

— maandag 23 mei 2011, 11:20 | 0 reacties, praat mee

Bestuur NPO gaat reorganiseren

De NPO, de centrale organisatie van de Publieke Omroep, gaat reorganiseren. Het aantal directies zal worden verkleind en stafafdelingen worden samengevoegd. Ook de ondersteunende en faciliterende diensten worden afgeslankt door ze uit te besteden of samen te voegen met diensten van de omroepen. De plannen voor de reorganisatie worden dit jaar verder uitgewerkt en komend jaar geïmplementeerd. Laatste wijziging: 24 mei 2011, 11:36

Eerder al werd bekend dat de Raad van Bestuur van de NPO wordt teruggebracht van drie naar twee personen en dat de omvang van de Raad van Toezicht krimpt van zeven naar vijf personen.

Henk Hagoort, bestuursvoorzitter van de Publieke Omroep, spreekt van een ingrijpende reorganisatie die niet alleen de NPO zal raken, maar ook consequenties heeft voor de omroepen; ruim tachtig procent van het NPO-budget wordt immers besteed aan taken die de NPO voor de omroepen uitvoert. Hagoort verwacht dat het personeelsbestand van de centrale organisatie NPO – dat nu nog uit 372 fte’s bestaat - met 20 procent zal moeten krimpen, waarbij gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn.

De inkrimping van de NPO heeft te maken met de bezuinigingen die de overheid van plan is door te voeren. De publieke omroep krijgt in 2013 te maken met een bezuiniging van vijftig miljoen euro. In 2014 komt daar honderd miljoen bij en in 2015 is de totale bezuiniging van tweehonderd miljoen. Daarop vooruitlopend is daarom ook al afgesproken dat het aantal omroeporganisaties door fusies wordt teruggebracht tot maximaal acht. Op die manier denken omroepen jaarlijks zo’n 50 miljoen euro te besparen.

(Foto: Hollandse Hoogte/Goos van der Veen)

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.