— woensdag 9 september 2020, 14:04 | 0 reacties, praat mee

NU.nl start proef met geautomatiseerd audio-nieuws

© PXHere

Nieuwssite NU.nl voert de komende twee weken een test uit met dagelijkse audio-nieuwsupdates. Testers ontvangen gedurende de proefperiode dagelijks aan het eind van de werkdag een update van het laatste nieuws. De audio voor die update duurt anderhalve minuut en wordt automatisch gegenereerd, met techniek van de Hilversumse startup XS2Radio.

Dat meldt NU.nl in een bericht waarin het bezoekers oproept zich aan te melden als tester. “Bij NU.nl betrekken we onze gebruikers graag in een vroeg stadium bij de ontwikkelingen van nieuwe functionaliteiten voor onze website en apps”, aldus de nieuwssite. “Door goed naar jullie feedback te luisteren, kunnen wij onze producten weer beter maken.”

Gebruikers die zich aanmelden voor de test krijgen bij het verschijnen van de audio-update een pushbericht op hun telefoon. Of de audio-update na de testperiode een blijvertje wordt, is nog afwachten. “Het is goed mogelijk dat het product er nooit zal komen of er helemaal anders uit komt te zien”, aldus NU.nl. “De nieuwsupdate via audio is nog in ontwikkeling.”

Het Hilversumse XS2Radio werd op World Radio Day – 14 februari – gelanceerd en heeft als doel iedere nieuwszender zijn eigen radiostation te bieden. NU.nl is niet de eerste nieuwssite die een proef draait met de start-up: NH Radio startte in juni ook met een proef.

Bekijk meer van

XS2RADIO NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.