word studentlid

— dinsdag 9 juni 2020, 08:23 | 0 reacties, praat mee

NH Radio start proef met automatisch gegenereerde nieuwsbulletins

NH Radio start proef met automatisch gegenereerde nieuwsbulletins
© ANP

Als eerste omroep in Nederland gaat de regionale zender NH Radio gebruik maken van de automatisch gegenereerde nieuwsbulletins van de Hilversumse text-to-speech startup XS2RADIO. Laatste wijziging: 9 juni 2020, 08:41

XS2RADIO startte 14 februari, op World Radio Day. De technologie maakt van geschreven teksten vol automatisch gesproken audioberichten. 

In dit project worden nieuwsberichten van nhnieuws.nl automatisch gelezen door de XS2RADIO stem en in de NH Radio vormgeving gecombineerd tot een voorgelezen nieuwsbulletin. Een voorbeeld is hier te beluisteren. De automatisch gegenereerde nieuwsbulletins zijn op maandagochtend tussen 05.00 en 06.00 uur te beluisteren. Deze nieuwsberichten worden automatisch tussen de muziekmix uitgezonden. In eerste instantie gaat het om een testtraject, dat naderhand geëvalueerd zal worden.

Arjan Snijders (Station manager NH Radio):“Wij maken ook elke dag diverse bulletins voor smart speakers, die nu worden gelezen door onze nieuwslezer. Hoe interessant zou het zijn 24 uur nieuws-updates te kunnen aanbieden via de techniek van XS2RADIO? Om radio ook in de toekomst relevant te houden moeten we durven te innoveren en experimenteren. Dit is een hele interessante tool, die we graag testen.”

Lees ook:
Nieuwe start-up zet nieuwssites om in online radiozenders (14 februari 2020)

Bekijk meer van

XS2RADIO NH Radio

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.