persveilig seminar

— dinsdag 24 juli 2018, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Sanoma houdt winst in Nederland op peil met bezuinigingen

De eerste helft van dit jaar heeft Sanoma in Nederland 20 miljoen euro verdiend (voor betaling van rente en belastingen) tegenover 21 miljoen de eerste helft van 2017. Dat resultaat werd geboekt bij een lagere omzet en vooral lagere kosten, laat het bedrijf weten in het halfjaar bericht. Laatste wijziging: 24 juli 2018, 18:43

De kosten van de herstructurering zijn inmiddels ook in de resultaten verwerkt. Hoewel het bedrijf de verwachting zelf niet uitspreekt, zouden de resultaten later dit jaar en volgend jaar in Nederland als gevolg daarvan moeten verbeteren.

Sanoma is in Nederland bekend van onder meer Donald Duck, Libelle en Nu.nl. De onderneming heeft ook mediabedrijven in Finland en daarnaast een grote onderwijspoot in onder meer Finland, Polen en Nederland.

Dat leverde onder de streep en ongecorrigeerde winst op van 62,9 miljoen euro in het eerste halfjaar. Dit is een stijging van 14 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet daalde met 3 procent naar 624,5 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar.

In het tweede kwartaal steeg de winst van de hele groep met 45 procent naar 68 miljoen euro. Dat komt vooral door een betere omzet in de onderwijstak.

Sanoma-CEO Susan Duinhoven zegt in een toelichting: ‘In onze beide mediabedrijven is de winstgevendheid iets boven onze verwachting, ook al is sprake van lichte daling door eenmalige bate vorig jaar. Ik ben dan ook zeker tevreden met deze resultaten’.

Meer bij Sanoma.

Bekijk meer van

Susan Duinhoven Sanoma NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.