— vrijdag 14 februari 2020, 10:11 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe start-up zet nieuwssites om in online radiozenders

© Foto: PXHere

Iedere nieuwssite zijn eigen geautomatiseerde radiostation. Dat is de belofte van XS2RADIO. De Hilversumse start-up zet een RSS feed (een stroom van de laatste artikelen van een website) om in audio, met behulp van spraak-naar-tekst-technieken, kunstmatige intelligentie en machinaal leren en voegt daar een radiovormgeving aan toe. De dienst is donderdag, op World Radio Day, live gegaan.

De gesproken artikelen die XS2RADIO oplevert zijn via een eigen ‘zender’ in te sluiten op een nieuwssite. Uitgeverijen die van het platform gebruik maken kunnen ook andere content toevoegen, zoals podcasts, muziek en reclame. Ze kunnen zenders maken per feed, maar ze ook beperken tot losse artikelen.

Audiocontent is daarnaast ook te beluisteren in de auto, als deze is uitgerust met Android Auto of Apple Car. XS2RADIO zet hoog in en is wereldwijd beschikbaar, in dertig verschillende talen. In de toekomst moet het mogelijk worden nieuws, aandelenkoersen, verkeersinformatie en reclame te personaliseren. Meer bij Spreekbuis.nl

Bekijk meer van

XS2RADIO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.