— dinsdag 13 september 2016, 10:35 | 0 reacties, praat mee

Nu al bonje tussen Gawker en Univision

Nog geen maand geleden kocht het Spaanstalige mediabedrijf Univison op een veiling de in surseance verkerende uitgeverij Gawker Media en nu is er al ruzie tussen de medewerkers van Gawker en de top van Univision. Reden: het verwijderen van zes berichten op verschillende Gawker Media sites door de top van Univision. Laatste wijziging: 13 september 2016, 10:38

De vakbond van Gawker heeft een verklaring op de site geplaatst waarin ze zeggen de actie van Univision om zes accurate nieuwsverhalen uit het archief te verwijderen te veroordelen. De verhalen op sportsite Deadspin, techsite Gizmode en Jezebel zijn weggehaald omdat ze inzet zijn van juridische procedures. Het personeel zegt uit eerste hand te hebben wat een rechtszaak kan aanrichten bij bedrijven en individuele journalisten. Gawker Media ging failliet na een rechtszaak, waarin worstelaar Hulk Hogan 140 miljoen dollar schadevergoeding kreeg toegekend voor een gelekte seksvideo waarover roddelsite Gawker had bericht. Die kosten kon het bedrijf niet dragen. Maar volgens de vakbond zal het weghalen van deze berichten alleen maar voor meer juridische problemen in de toekomst veroorzaken.

“Het is voor een uitgever onacceptabel om artikelen te verwijderen vanwege zakelijke belangen”. De vakbond geeft aan dat de vertrouwensband tussen de top van Univision en Gawker Media weer moet worden opgebouwd. Medewerkers willen zeker weten dat ze gesteund worden als dat nodig mocht zijn.

Gawker-uitgave Gizmodo had een gesprek met Univision over het verwijderen van de artikelen. Die actie vond plaats net voordat de overname van Gawker Media door Univision compleet was. Univision wil niet meteen oude schulden van Gakwer overnemen en in dit geval verantwoordelijk worden gehouden voor de artikelen en in rechtszaken belanden die zijn begonnen bij Gawker Media.

Bekijk meer van

Univision Gawker Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.