— vrijdag 25 maart 2011, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Wegener verliest rechtszaak ‘Dichtbij’

Telegraaf Media Groep (TMG) mag de naam Dichtbij.nl blijven gebruiken. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald in een zaak die was aangespannen door Wegener. Wegener was ongeveer gelijktijdig met TMG bij BN/De Stem een lokaal concept gestart onder de naam dichtbijbrabant. TMG gebruikte de naam Dichtbij en dan een plaatsnaam en BN/De Stem gebruikte DichtbijBrabant.nl. En dat zorgt volgens Wegener voor verwarring. De uitgever eiste dan ook dat TMG zou stoppen met het gebruik van het woord Dichtbij en dat alle domeinnamen overgedragen zouden worden op straffe van een geldboete. De rechbank was het niet eens met de argumentatie van Wegener en stelt dat de mogelijke verwarring "te gering" is. Meer bij Dode Bomen

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.