— woensdag 17 augustus 2016, 09:41 | 0 reacties, praat mee

Univision neemt failliet Gawker Media over

De in surseance verkerende uitgeverij Gawker Media is verkocht aan het Spaanstalige mediabedrijf Univision Communications. Gawker Media werd gisteren geveild, nadat het eerder uitstel van betaling had aangevraagd. Laatste wijziging: 17 augustus 2016, 09:44

Details van de overname zijn niet bekend gemaakt maar USA Today bericht, op basis van een bron dichtbij het verkoopproces, dat Univision zo’n 135 miljoen dollar voor de uitgeverij heeft betaald.

De uitgeverij werd in surseance gedwongen na een rechtszaak, waarin worstelaar Hulk Hogan 140 miljoen dollar schadevergoeding kreeg toegekend voor een gelekte seksvideo waarover roddelsite Gawker had bericht. Die kosten kon het bedrijf niet dragen, zodat het bescherming zocht onder Amerikaanse faillissementswetgeving.

Univision neemt niet de aansprakelijkheid voor betaling van die schadevergoeding over.

Hogan werd in zijn strijd tegen de uitgeverij financieel ondersteund door miljardair Peter Thiel, die in 2007 door techroddelsite Valleywag als homoseksueel werd geout, toen hij nog in de kast zat. Dat leidde tot wat oud-Gawker-hoofdredacteur Nick Denton een ’ persoonlijke vendetta’ noemde. Thiel zegt dat hij in zijn recht stond de site voor de aanvalsjournalistiek aan te pakken.

Naast roddelsite Gawker zitten onder de vlag van Gawker Media meer populaire site, waaronder techsite Gizmodo en sportsite Deadspin. De uitgeverij wordt een zelfstandig bedrijfsonderdeel binnen Univision.

Bekijk meer van

Univision Gawker Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.