training eu starters

— dinsdag 15 februari 2022, 12:30 | 0 reacties, praat mee

NRC: John de Mol overweegt stappen tegen de overheid om kosten FM-licenties

© Jeroen Jumelet / ANP

Ondanks een lobby in de Tweede Kamer moeten commerciële radiozenders miljoenen euro's betalen om te blijven uitzenden op FM-frequenties. John de Mol overweegt stappen tegen de overheid, meldt NRC. Laatste wijziging: 15 februari 2022, 12:31

Het bedrijf van John de Mol moet de komende drie jaar ruim 29,3 miljoen euro betalen om de FM-licentie van de drie radiostations Sky Radio, Radio 538 en Radio 10 te behouden. De betaling voor het eerste jaar moest voor vandaag binnen zijn bij het Agentschap voor Telecom, anders verlopen de licenties op 1 september. De nieuwe FM-frequenties hebben een looptijd tot 1 september 2025.

Er is al langer kritiek op de prijzen. 2020 was een crisisjaar voor de meeste commerciële zenders. Door corona stortte de advertentiemarkt met 50 miljoen euro in, rekent Paul Römer, die naast directeur van de radiotak van Talpa Network ook voorzitter is van de Vereniging Commerciële Radio (VCR), een organisatie die opkomt voor de belangen van commerciële radiozenders. “De radiomarkt is in 2021 goed hersteld, maar daarmee is de corona-tik nog lang niet ingelopen.” Römer meent dat de markt “zeven tot dertien keer teveel” betaalt voor de verlenging van de FM-frequenties.

Ook zou het raar zijn om de prijzen te handhaven, terwijl de vraag vermindert: het aantal luisteraars neemt af als gevolg van de opkomst van digitale concurrentie.

De prijzen voor de FM-frequenties zijn overigens een fractie van de bedragen die in 2003 werden betaald toen de overheid de FM-kavels veilde. Die verkoop leverde toen 287 miljoen euro op. Meer bij NRC

Bekijk meer van

Talpa John de Mol FM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.