banner festival 23

— woensdag 17 februari 2021, 08:44 | 0 reacties, praat mee

NPR-podcastserie over dodelijke aanslag The Capital Gazette

AFP

Op 28 juni 2018 drong een gewapende man de redactie binnen van regionaal dagblad The Capital Gazette in Annapolis, Maryland. Jarrod Ramos schoot vijf mensen dood. Waar de news cycle al gauw doorjaagt, besloot publieke zender NPR de impact van de schietpartij en het herstel van de redactie te volgen. Een vierdelige podcastserie gaat binnenkort van start. Laatste wijziging: 17 februari 2021, 08:46

Programmamaker Chris Benderev volgde de redactie twee jaar lang “gedurende trauma en triomfen”, aldus NPR in hun aankondiging.

Schutter Jarrod Ramos lag al langere tijd met de krant overhoop. Hij startte in 2015 een uiteindelijk geseponeerde smaadzaak tegen de krant, nadat die hadden geschreven over een andere rechtszaak waarin Ramos was verwikkeld. Hij stuurde de redactie op de dag van de schietpartij nog dreigbrieven.

De redactie wordt gevolgd terwijl overlevenden en nabestaanden hun levens opnieuw inrichten en de rechtsgang moeten verslaan omtrent de moordenaar van hun collega’s. Dit alles tegen de achtergrond van een andere bedreiging: de teloorgang van lokaal nieuws in de Verenigde Staten.

Ramos is nog niet veroordeeld: de rechtszaak is keer op keer uitgesteld. Hij claimde in 2019 ontoerekeningsvatbaar te zijn geweest, maar pleitte wel schuldig te zijn. De zaak zou in december 2020 voortgaan, maar is opnieuw uitgesteld vanwege de coronapandemie. Meer bij NPR

Bekijk meer van

NPR Capital Gazette

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.