word studentlid

— dinsdag 27 augustus 2019, 12:07 | 0 reacties, praat mee

NPO: Nieuwsuur en de late-night talkshow beginnen volgend jaar iets eerder

NPO: Nieuwsuur en de late-night talkshow beginnen volgend jaar iets eerder
NPO-voorzitter Shula Rijxman met een deel van de ploeg die het komend seizoen mogelijk maakt | Roy Beusker / NPO

De NPO heeft details over het komende televisieseizoen gepresenteerd, waarbij onder meer de latenight-talkshow en Nieuwsuur met ingang van 2020 eerder starten. Dat is volgens de NPO een grote kijkerswens. Laatste wijziging: 27 augustus 2019, 12:19

“We weten dat veel kijkers de latenight-talkshow graag iets eerder willen zien. Met het eveneens vervroegen van Nieuwsuur houden we een mooi actueel blok en dan iets eerder op de avond”, aldus directeur Video Frans Klein.

De latenight-talkshows op NPO 1 beginnen vanaf januari een half uur eerder (22:30 uur), gevolgd door het late NOS Journaal en het NOS Sportjournaal rond 23:30 uur. Op NPO 2 begint Nieuwsuur ook een half uur eerder, om 21:30 uur.

NPO 3 en npo3.nl blijven cruciaal voor het bereiken van jongeren, stelt de NPO. De derde zender staat wel aan de vooravond van een transformatie: het kabinet wil NPO 3 ombouwen tot een regiozender.

Omdat het volgend jaar 75 geleden is dat Nederland werd bevrijd, zal de NPO met producties bij verschillende omroepen deze bevrijding vieren. Hans Goedkoop zal in een zesdelige serie Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen de periode tussen de twee Wereldoorlogen schetsen.

De NPO presenteert het komend seizoen verder divers nieuw drama. Meer details over het komende tv-seizoen staat op seizoenspresentatie.npo.nl. Verder hield Rijxman een toespraak bij de presentatie. De integrale tekst daarvan staat hier.

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.