— vrijdag 18 april 2008, 10:03

DWDD krijgt innovatieve live-ondertiteling

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) begint vanaf maandag 21 april met het live ondertitelen van het populaire VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD). DWDD is het eerste programma dat structureel op die wijze wordt ondertiteld. De NPO streeft ernaar over drie jaar 95 procent van de programma's bij de publieke omroep te ondertitelen. Omdat het snelle, humoristische karakter van DWDD zich niet leent voor traditionele live-ondertiteling, heeft de NPO gekozen voor een combinatie van spraakherkenning en 'technische ontwikkeling'. Wat dat laatste inhoudt, wordt in het persbericht niet genoemd. Vermoedelijk gaat het om een opzettelijk geïntroduceerde lichte vertraging: ondertitelaars kunnen zo iets eerder beginnen met het ondertitelen, zodat de titels tijdig op televisie verschijnen.

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.