banner festival 23

— donderdag 29 december 2022, 12:54 | 0 reacties, praat mee

NPO geeft Ongehoord Nederland opnieuw sanctie wegens niet samenwerken

De NPO legt omroep Ongehoord Nederland een tweede sanctie in een jaar tijd op. Het gaat om een boete van 56.065,45 euro. De NPO vindt dat dat de aspirant-omroep sinds de toetreding tot het publieke bestel 'de wettelijke verplichting tot samenwerking bij de uitvoering van de publieke mediaopdracht niet nakomt'. Laatste wijziging: 29 december 2022, 14:25

De omroep zou niet handelen in overeenstemming met de publieke waarden en voldoet niet aan ‘hoge journalistieke kwaliteitseisen’, aldus de Nederlandse Publieke Omroep. De NPO heeft bij herhaalde overtredingen de mogelijkheid om een verzoek te doen aan de staatssecretaris om de voorlopige erkenning van ON! in te trekken. ‘Dit is nu nog niet aan de orde’, laat de NPO weten.

De raad van bestuur van de NPO kwalificeert deze overtreding als ernstig en hoopt dat deze tweede sanctie – in samenhang met de eerdere sanctie van 93.442,43 euro die gebaseerd was op het eerste rapport van de Ombudsman vanwege overtreding van de Journalistieke Code NPO – leidt tot samenwerking van de kant van ON! en het respecteren van de geldende regels, aldus NPO.

Ongehoord Nederland laat aan het ANP weten in beroep te gaan tegen de sanctie. In een reactie laat ON! weten dat de omroep zich ‘keurig aan de samenwerking binnen het publieke bestel door actieve deelname in alle overleggen’ houdt. Volgens ON! liggen de andere omroepen juist dwars, omdat die niet met ON! willen samenwerken. Ook vindt de omroep dat de NPO zich met de sanctie ‘een tegenstander van een vrije en pluriforme pers in Nederland’ toont.

Bekijk meer van

Ongehoord Nederland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.