word studentlid

— donderdag 5 mei 2022, 09:46 | 0 reacties, praat mee

NPO-fonds verdwijnt in huidige vorm; geld blijft gereserveerd voor drama en documentaires

NPO-fonds verdwijnt in huidige vorm; geld blijft gereserveerd voor drama en documentaires
NPO

Het NPO-fonds, dat dramaproducties en documentaires produceert en talentontwikkeling bij de publieke omroep stimuleert, verdwijnt in zijn huidige vorm. NRC meldt dat het geld wordt verdeeld over NPO-afdelingen maar dat een onafhankelijke adviescommissie in stand blijft. Laatste wijziging: 6 mei 2022, 08:12

Het geld - jaarlijks zo’n 16 miljoen euro - moet ondanks die herverdeling nog steeds worden ingezet voor doelen die het NPO-fonds had. Het centraal bestuur van de publieke omroep heeft het voornemen gisteren aan het College van Omroepen gemeld.

Makers zijn bezorgd over de gevolgen. In november vorig jaar stuurden ze een brandbrief aan de top van de Nederlandse Publieke Omroep en demissionair minister Arie Slob, toen signalen opdoken dat het NPO-fonds op de tocht stond.

Makers stelden in de brandbrief dat kwaliteit alleen maar tot stand kan komen door makers een zekere vrijheid en tijd te gunnen. Paul Doop, lid van de Raad van Bestuur van de NPO, schreef vorige maand in reactie op een eerder verschenen opinie in Villamedia dat van opheffing geen sprake is. De functies van het fonds blijven onverkort in stand.

Tegenover NRC stelt NPO’s Directeur Financiën Mark Minkman dat van ‘opheffen’ geen sprake is, omdat de functies van het NPO-fonds behouden blijven. Het doel zou zijn om via integratie dubbeling van werk te voorkomen en het aantal loketten waar makers geld kunnen aanvragen te verminderen. Meer bij NRC

Bekijk meer van

NPO-fonds NPO

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.