training eu starters

— dinsdag 31 augustus 2021, 15:39 | 0 reacties, praat mee

NOS.nl streeft NU.nl voorbij in online bereik

Nederlandse nieuwsmerken hebben de afgelopen vijf jaar hun online bereik fors zien toenemen. NOS.nl is NU.nl voorbijgestreefd als de best bezochte Nederlandse nieuwssite. Laatste wijziging: 31 augustus 2021, 15:42

Dat blijkt uit analyse van de top 50 van het online-bereiksonderzoek van VINEX NOBO over de periode oktober 2016 – juli 2021 door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De top vier bestaat uit de NOS, NU.nl, AD en De Telegraaf.

De grote winnaar is de NOS, die ging van 6,5 miljoen unieke maandelijkse bezoekers in 2016/2017 naar ruim 8 miljoen in de eerste helft van 2021. Die nieuwe toppositie ging ten koste van NU.nl die tot eind 2019 de grootste was. NU.nl bereikt in 2021 bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. AD.nl kwam op gelijke hoogte met NU.nl en vergrootte de voorsprong op de online editie van De Telegraaf. Volkskrant en NRC blijven qua bereik dicht bij elkaar. Beide sites hebben 3 à 4 miljoen unieke bezoekers per maand.

Volgens het SvdJ laten de jaargemiddelden voor de top vier zien dat vooral AD en NOS hun positie sterk hebben verbeterd. Bij NU, AD en Telegraaf lijkt in 2021 een verzadiging te zijn opgetreden, het bezoek aan het NOS-domein stijgt nog steeds. Ook wordt duidelijk dat 2020 weliswaar een goed jaar was, maar dat ook in 2017, 2018 en 2019 de meeste sites telkens meer bezoek genereerden. De groei is dus geen ‘corona-effect’.

Ook Trouw, Parool, Indebuurt.nl, De Gelderlander, De Stentor en Tweakers zien hun bezoekcijfers stijgen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.