— maandag 26 juli 2021, 09:00 | 0 reacties, praat mee

NOS-commentator Jeroen Elshoff positief getest bij Olympische Spelen

© Gerrit van Keulen

Jeroen Elshoff is tot zijn grote verbazing zaterdag positief getest op corona en kon daardoor niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Nederland tegen Brazilië bij de Olympische Spelen in Tokio. Dat meldt de NOS-commentator zaterdag op Twitter.

Elshoff moet daarom tien dagen in quarantaine in het quarantainehotel.

De NOS-commentator zat op dezelfde vlucht als skateboardster Candy Jacobs, taekwondoka Reshmie Oogink, skiffeur Finn Florijn en de begeleider uit de roeiploeg, die in Tokio ook positief zijn getest. De luchtvaartmaatschappij noemt de besmettingen heel vervelend, maar stelt dat er “geen aanwijzingen” zijn dat ze in het vliegtuig besmet zijn geraakt.

“Uit onderzoek van de WHO en de IATA blijkt dat het risico om aan boord van een vliegtuig met een virus te worden besmet gering is”, laat KLM weten. De vliegtuigmaatschappij wijst verder op maatregelen die aan boord worden genomen om het besmettingsgevaar te verkleinen, zoals de “grondige reiniging”.

De organisatie van de Olympische Spelen heeft maandag zestien nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld rondom het toernooi in Tokio. In drie van die zestien gevallen gaat het om atleten. Met de nieuwe besmettingen komt het totale aantal coronagevallen op de Olympische Spelen sinds 1 juli op 148. Meer bij de NOS / NU.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.