— dinsdag 29 november 2016, 10:33 | 0 reacties, praat mee

ARD/ZDF grijpen naast Olympische sublicentie

Andrew Gombert / EPA

De onderhandelingen van de Duitse publieke zenders ARD en ZDF voor live-beelden van de komende Olympische Spelen zijn mislukt. De zenders hadden maximaal 100 miljoen euro ter beschikking voor de beeldrechten. De mislukking betekent dat Duitse kijkers de Spelen van 2018 en 2024 alleen via Eurosport live kunnen volgen.

Toen Discovery in 2015 voor 1,45 miljard dollar de uitzendrechten voor de Olympische Spelen in handen kreeg, moesten diverse publieke omroepen alle financiële zeilen bijzetten om sublicenties te bemachtigen.

De NOS kan de komende Spelen in 2018 in Peyongchang (Zuid-Korea) en 2020 in Tokio uitzenden - maar laat in het midden hoeveel daarvoor betaald is. “Veel minder is dan wat we betalen voor het voetbal”, stelde algemeen directeur van de NOS Jan de Jong eerder dit jaar.

Volgens het Duitse persbureau DPA zou Discovery minstens 150 miljoen euro hebben geëist voor de Duitse uitzendrechten. Eurosport zit in Duitsland niet achter een decoder. Discovery stelt dat het via Eurosport straks de minimale eisen van het Internationale Olympische Comité (IOC) wat betreft media-aandacht ruim zal overtreffen.

Zogeheten “grote momenten” - Duitse medaillekanshebbers en dergelijke - zullen via het vrije Eurosport te zien zijn. Andere Olympische sportmomenten zijn alleen te zien via betaalzender Eurosport 2.

Bekijk meer van

ZDF Olympische Spelen ARD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.