training eu starters

— dinsdag 29 november 2016, 10:33 | 0 reacties, praat mee

ARD/ZDF grijpen naast Olympische sublicentie

Andrew Gombert / EPA

De onderhandelingen van de Duitse publieke zenders ARD en ZDF voor live-beelden van de komende Olympische Spelen zijn mislukt. De zenders hadden maximaal 100 miljoen euro ter beschikking voor de beeldrechten. De mislukking betekent dat Duitse kijkers de Spelen van 2018 en 2024 alleen via Eurosport live kunnen volgen. Laatste wijziging: 29 november 2016, 10:36

Toen Discovery in 2015 voor 1,45 miljard dollar de uitzendrechten voor de Olympische Spelen in handen kreeg, moesten diverse publieke omroepen alle financiële zeilen bijzetten om sublicenties te bemachtigen.

De NOS kan de komende Spelen in 2018 in Peyongchang (Zuid-Korea) en 2020 in Tokio uitzenden - maar laat in het midden hoeveel daarvoor betaald is. “Veel minder is dan wat we betalen voor het voetbal”, stelde algemeen directeur van de NOS Jan de Jong eerder dit jaar.

Volgens het Duitse persbureau DPA zou Discovery minstens 150 miljoen euro hebben geëist voor de Duitse uitzendrechten. Eurosport zit in Duitsland niet achter een decoder. Discovery stelt dat het via Eurosport straks de minimale eisen van het Internationale Olympische Comité (IOC) wat betreft media-aandacht ruim zal overtreffen.

Zogeheten “grote momenten” - Duitse medaillekanshebbers en dergelijke - zullen via het vrije Eurosport te zien zijn. Andere Olympische sportmomenten zijn alleen te zien via betaalzender Eurosport 2.

Bekijk meer van

ZDF Olympische Spelen ARD

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.