training eu starters

— donderdag 23 september 2021, 13:30 | 0 reacties, praat mee

NNP-prijs voor Nieuwsbladjournalistiek 2021 naar Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra van Het Kontakt Alblasserwaard heeft de NNP-prijs voor Nieuwsbladjournalistiek 2021 gewonnen met de serie 'Klimaatadaptatie in de polder'. Ze kreeg de bijhorende trofee op de landelijke NNP-dag die woensdag werd gehouden in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Hoekstra dook in het vraagstuk van een regio die in waterstaatkundig opzicht een van de meest problematische is voor beleidsmakers. Ingesloten tussen rivieren vormen de polders van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden een kwetsbare badkuip, zeker nu het klimaat verandert. De jury vond het een goed afgewogen geheel, waarin zowel beleidsmakers als gewone mensen aan het woord komen.

Daarnaast werden de NNP-prijs voor de Nieuwsbladfotografie en de A.M. Banda-prijs uitgereikt.  De winnende foto van de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie was net als vorig jaar voor Johan Wijntjes van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard met de foto ‘doelman Aschwin Bakema’.

De A.M. Banda-prijs, de prijs voor het beste commerciële initiatief, ging naar de Texelse Courant met TX MAPS, de digitale Wie-wat-Waar voor Texel, gekoppeld aan de website en de twee apps van de Texelse Courant.

De aanmoedigingsprijs, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt, ging naar de redactie van De Dalfser Marskramer met de serie video’s: ‘Het geheime bezoek van Sinterklaas aan Nieuwleusen’ Doordat de Sinterklaasintocht niet kon doorgaan vanwege de pandemie, bood deze videoreeks een mooie oplossing. Meer bij NNP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.