training eu starters

— donderdag 19 mei 2022, 11:47 | 0 reacties, praat mee

NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2022 naar De Baarnsche Courant

De Baarnsche Courant heeft de NNP-prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek 2022 gewonnen voor hun 'Dossier Soestdijk'. Het paleis houdt in Baarn de gemoederen bezig, nu dat in handen van een particuliere partij is gekomen en wordt verbouwd tot hotel met woningen op het omliggende landgoed. Laatste wijziging: 19 mei 2022, 11:48

De jury van brancheorganisatie Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) prijst het omvangrijke dossier dat bestaat uit nieuwsverhalen, achtergrondreportages, analyses en interviews. “Elke raadsvergadering is daadwerkelijk bezocht”, aldus de jury. Tegelijk is de redactie erin geslaagd “in zo’n informatiebombardement de lezer bij de hand te nemen”, met terugblikken en vooruitkijken. Ook werd het publiek betrokken via polls op de site en via sociale media.

De redactie kreeg de prijs gisteren uitgereikt tijdens de zogeheten NNPdag. Naast deze prijs werden ook de Prijs voor Nieuwsbladfotografie 2022 en de zogeheten A.M. Bandaprijs voor het beste commerciële initiatief uitgereikt.

De fotoprijs ging naar Johan Wijntjes van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard, voor een foto van die ook de editie van vorig jaar én het jaar daarvoor won.

De A.M. Bandaprijs ging naar Uitgeverij De Bode, dat een Jaarboek produceerde met een lokaal nieuwsoverzicht. “Slim hergebruik van artikelen, inzetten van luwe periodes, efficiënte samenstelling en mooie kwaliteit uitvoering”, aldus de jury.

De aanmoedigingsprijs video/online ging naar Kijk op Bodegraven-Reeuwijk voor de video Jumbo Voetbalchallenge. Kijk op Bodegraven-Reeuwijk combineerde video met print, zocht het nieuwe samenwerkingspartners, zorgde voor verbinding in de gemeente en wist het sponsoren aan zich te binden, aldus de jury.

Bekijk meer van

NNP-prijs NNP

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.