training eu starters

— woensdag 10 maart 2021, 13:43 | 0 reacties, praat mee

NNP-prijzen voor Nieuwsbladjournalistiek en Nieuwsbladfotografie uitgereikt

Fotograaf Joh Wijntjes (r) ontving de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie uit handen van NNP-bestuurslid Henk van Zanten.

De Nederlandse Nieuwsblad Pers (NPP) heeft hun jaarlijkse NNP-prijzen uitgereikt. Het Weekblad voor Deurne won de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek voor een reportageserie De Peel onder vuur, de oorlogsrubriek die vorig jaar wekelijks de krant verscheen. Het Kontakt (editie Krimpenerwaard West) won de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie, met een spectaculaire foto van John Wijntjes van een eiergooiwedstrijd in Lekkerkerk. Laatste wijziging: 11 maart 2021, 09:11

Naast de hoofdprijzen werd de zogeheten A.M. Bandaprijs (de prijs voor het beste commerciële initiatief, red.) uitgereikt. Die ging naar West Media voor hun Westlandse Banen Carrièrekrant, waarbij volgens de jury “een heel oud idee is afgestoft en op een nieuwe manier gepresenteerd”, in een combinatie van print en een speciale banensite.

Voor het eerst werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor videoproducties. Deze ging naar BrugMedia voor een verslag van dancefestival Defqon.1 in Elbrug. “De actualiteit was visueel vastgelegd op een manier die lekker weg keek”, aldus de jury.

De overkoepelende organisatie van lokale nieuwsmedia heeft alle winnaars en de genomineerden hier samengevat. Vanwege de coronacrisis kon de NNP-dag 2020 niet doorgaan, waar prijzen traditioneel worden uitgereikt.

Prijzen en nominaties werden daarom recent coronaproof bij de uitgeverijen uitgereikt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.