training eu starters

— maandag 25 maart 2019, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Nieuwsuur grote winnaar bij De Loep 2018

© Pixabay

Vier Nieuwsuur-producties waren ze genomineerd voor De Loep 2018 en twee keer verzilverde het programma de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Laatste wijziging: 25 maart 2019, 08:34

De Loep kent drie categorieën: Controlerend, Opsporend en Signalerend Onderzoek. Ook dit jaar stond de prijsuitreiking in het teken van redactie-overschrijdende samenwerking. Nieuwsuur maakte de winnende producties in de categorieën Controlerende en Opsporende Onderzoeksjournalistiek samen met respectievelijk Trouw en de Volkskrant.

In de categorie Controlerend ging de prijs naar het onderzoek naar steun aan Syrische strijdgroepen van Milena Holdert (uitzendingen Nieuwsuur – NOS) en Ghassan Dahhan (Trouw).

Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) en Huib Modderkolk (de Volkskrant) gingen er in de categorie Opsporend met de prijs vandoor voor de productie over het hackteam van de AIVD die de FBI cruciale info over Russische inmenging bij de verkiezingen gaf.

Irene Renson van De Standaard kreeg de prijs in de categorie Signalerend voor het project Curieuze neuzen, over gezonde lucht.

De VVOJ Aanmoedigingsprijs ging naar Daniël Verlaan (RTL Nieuws) voor de productie over het wraakpornonetwerk waarin naaktfoto’s van honderden meisjes rondgingen. Verlaan ontvangt 750 euro.

De winnaars in de Loepcategorieën kregen behalve de oorkonde per productie 1.500 euro en een loepbeeldje van de Tsjechische glasblazer Marek Bartko. Meer bij de VVOJ

Bekijk meer van

Nieuwsuur De Loep Carrière

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.