— maandag 25 maart 2019, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Nieuwsuur grote winnaar bij De Loep 2018

© Pixabay

Vier Nieuwsuur-producties waren ze genomineerd voor De Loep 2018 en twee keer verzilverde het programma de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

De Loep kent drie categorieën: Controlerend, Opsporend en Signalerend Onderzoek. Ook dit jaar stond de prijsuitreiking in het teken van redactie-overschrijdende samenwerking. Nieuwsuur maakte de winnende producties in de categorieën Controlerende en Opsporende Onderzoeksjournalistiek samen met respectievelijk Trouw en de Volkskrant.

In de categorie Controlerend ging de prijs naar het onderzoek naar steun aan Syrische strijdgroepen van Milena Holdert (uitzendingen Nieuwsuur – NOS) en Ghassan Dahhan (Trouw).

Eelco Bosch van Rosenthal (Nieuwsuur) en Huib Modderkolk (de Volkskrant) gingen er in de categorie Opsporend met de prijs vandoor voor de productie over het hackteam van de AIVD die de FBI cruciale info over Russische inmenging bij de verkiezingen gaf.

Irene Renson van De Standaard kreeg de prijs in de categorie Signalerend voor het project Curieuze neuzen, over gezonde lucht.

De VVOJ Aanmoedigingsprijs ging naar Daniël Verlaan (RTL Nieuws) voor de productie over het wraakpornonetwerk waarin naaktfoto’s van honderden meisjes rondgingen. Verlaan ontvangt 750 euro.

De winnaars in de Loepcategorieën kregen behalve de oorkonde per productie 1.500 euro en een loepbeeldje van de Tsjechische glasblazer Marek Bartko. Meer bij de VVOJ

Bekijk meer van

Nieuwsuur De Loep Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.