banner anp

— maandag 23 november 2015, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Loepen voor Luxleaks, Radar en De Correspondent

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ heeft vrijdag maar liefst tien keer de Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, uitgereikt. De winnaars werkten bijna allemaal in samenswerkingsverband. Volgens de VVOJ illustreert de prijsuitreiking dat onderzoeksjournalisten hoe langer hoe meer samenwerken.

Winnaar in de categorie Tekst was ‘Luxleaks’ waar Lars Bové (De Tijd), Kristof Clerix (MO*magazine), Martijn Roessingh, Jan Kleinnijenhuis en Han Koch (Trouw) aan werkten.

In de categorie audiovisueel ging de prijs naar Jet Schouten en Linda Stoltenberg (Radar) voor ‘Mandarijnennetjes als implantaat - goedkeuring implantaten is een farce.

En Dimitri Tokmetzis (De Correspondent) won de Digitale Loep met de productie ‘Dit gebeurt er allemaal onder de motorkap van je smartphone’.

De Aanmoedigingsprijs voor jong talent, ten slotte, ging naar ‘Vissen naar subsidie’ van Anne de Blok en Frederick Mansell.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.