— maandag 23 november 2015, 08:45 | 0 reacties, praat mee

Loepen voor Luxleaks, Radar en De Correspondent

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten VVOJ heeft vrijdag maar liefst tien keer de Loep, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, uitgereikt. De winnaars werkten bijna allemaal in samenswerkingsverband. Volgens de VVOJ illustreert de prijsuitreiking dat onderzoeksjournalisten hoe langer hoe meer samenwerken. Laatste wijziging: 23 november 2015, 08:48

Winnaar in de categorie Tekst was ‘Luxleaks’ waar Lars Bové (De Tijd), Kristof Clerix (MO*magazine), Martijn Roessingh, Jan Kleinnijenhuis en Han Koch (Trouw) aan werkten.

In de categorie audiovisueel ging de prijs naar Jet Schouten en Linda Stoltenberg (Radar) voor ‘Mandarijnennetjes als implantaat - goedkeuring implantaten is een farce.

En Dimitri Tokmetzis (De Correspondent) won de Digitale Loep met de productie ‘Dit gebeurt er allemaal onder de motorkap van je smartphone’.

De Aanmoedigingsprijs voor jong talent, ten slotte, ging naar ‘Vissen naar subsidie’ van Anne de Blok en Frederick Mansell.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.