basis naar compleet

— maandag 9 april 2018, 10:18 | 0 reacties, praat mee

De Loep 2017 uitgereikt

De winnaars van De Loep 2017 - © Vereniging van Onderzoeksjournalisten

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten heeft tijdens de eerste Avond van de Onderzoeksjournalistiek twaalf winnaars van De Loep 2017 bekendgemaakt. De Loep is de belangrijkste prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen. Laatste wijziging: 9 april 2018, 10:22

Het grootste team dat een prijs in de wacht sleepte, was dat van de Paradise Papers, waaraan in Vlaanderen Lars Bové en Kristof Clerix meewerkten en in Nederland Gaby de Groot, Jan Kleinnijenhuis, Han Koch, Karlijn Kuijpers en Martijn Roessingh. Hun publicaties verschenen in Het Financieele Dagblad, Knack, De Tijd en Trouw. Het team van zeven journalisten won de prijs in de categorie Opsporende Onderzoeksjournalistiek.

Lars Bové sleepte nog een tweede Loep in de wacht. Samen met zijn collega’s Stijn Debrouwere en Tobe Steel van De Tijd won hij in de categorie Signalerende Onderzoekjournalistiek, met de productie Airbnb Unlocked.

In de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek ging de prijs naar Bas Haan, voor zijn boek ‘De rekening voor Rutte’.

De VVOJ Aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Jesse Frederik van De Correspondent, voor ‘Het absurde Nederlandse boetebeleid: 18.733 celstraffen voor onverzekerde auto’s (die in de garage staan)’.

De winnaars in de drie Loepcategorieën ontvingen ieder een handgeblazen Loep van de Tsjechische glasblazer Marek Bartko. Verder werd per categorie een prijzengeld van 1.500 euro toegekend. De winnaar van de VVOJ Aanmoedigingsprijs ontvangt 750 euro. Meer bij de VVOJ

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.