— woensdag 14 oktober 2015, 15:04 | 0 reacties, praat mee

Nieuwsuur en RTL Nieuws klagen over nieuwsregie MH17

De gereconstrueerde cockpit van MH17 | Onderzoeksraad voor Veiligheid

Actualiteitenrubriek Nieuwsuur en de redactie van RTL Nieuws zijn ontstemd over de wijze waarop de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) het persbeleid heeft gevoerd tijdens de presentatie van het onderzoeksrapport over de ramp met de MH17. Voorzitter Tjibbe Joustra wilde na afloop van de presentatie op vliegbasis Gilze-Rijen geen vragen beantwoorden, maar deed dat - onaangekondigd - toch voor journalisten die in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag waren. Laatste wijziging: 15 oktober 2015, 15:06

Hoofdredacteur van Nieuwsuur Joost Oranje noemt de onduidelijkheid op NPO Radio 1 (De Ochtend, vanaf 6:25) tekenend voor een tijd waarin het nieuws wordt geregisseerd door voorlichters en communicatieadviseurs. “Juist de overheid heeft de morele plicht de pers serieus te nemen”, stelt Oranje.

Joustra was gisteren te gast bij Sven Kockelmann voor een lang interview. Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, gaat eveneens contact opnemen met de Onderzoeksraad over de vreemde gang van zaken: “Want ik denk dat veel vakbroeders dit vinden.”

Ook buitenlandse journalisten die naar de presentatie waren gekomen, mochten geen vragen stellen. “We hebben allemaal ons hoofd geschud. Hoe kán dit?”, aldus Helmut Hetzel, Benelux-correspondent voor verschillende Duitstalige media in de Volkskrant. [Blende, betaald] Hetzel noemt de gang van zaken onprofessioneel.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.