data als kans

— donderdag 9 november 2017, 12:55 | 0 reacties, praat mee

Nieuwspoort maakt zich op voor benefietavond Sint Maarten

Schade op het Franse gedeelte van Sint-Maarten, vlakbij de Nederlandse grens | Vincent Jannink / ANP

Staatssecretaris Raymond Knops voor Koninkrijksrelaties is vanavond aanwezig bij de speciale bijeenkomst in Nieuwspoort voor de lokale media van Sint Maarten. Het is zijn eerste publieke optreden als in die functie. Na Irma kwamen de media zelf in zwaar weer terecht. Omdat de economie nog steeds plat ligt, hebben de media veel moeite om adverteerders te werven. Laatste wijziging: 9 november 2017, 13:29

Onafhankelijke, kritische en vitale lokale media zijn voor de Bovenwindse eilanden van levensbelang, stellen de initiatiefnemers over de avond.

Niet alleen door een eenmalige financiële bijdrage is nodig, maar meer structurele samenwerking is ook noodzakelijk. De avond in Nieuwspoort heeft niet alleen ten doel om geld op te halen, maar wil ook mensen met elkaar in contact te brengen en kennis en expertise bundelen.

Vanaf 17:30 uur vindt een talkshow plaats onder leiding van Jaap Jansen (BNR) en Elles de Bruin (Omroep Max). Naast staatssecretaris Knops en fractievoorzitter Pechtold nemen onder anderen deel aan het gesprek: Gordon Snow (hoofdredacteur The Daily Herald), Marcel Gelauff (NOS), Ron van der Veer (Comité Koninkrijksrelaties), Martijn de Rijk (BNR), Floris Sprenger (Een Vandaag), Heleen Haverkort (Ministerie van Financiën), René Roodheuvel (NVJ), Frans Jenneskens (coördinator Caribisch Netwerk), Willem Lenders (stichting Democratie en Media), Harriette Verwey (Rotary International) en muzikale intermezzo’s van zanger-componist Orville Breeveld.

De opbrengst van de benefietavond wordt besteed aan het delen van kennis en kunde, bijvoorbeeld door trainingen en workshops van Nederlandse journalisten en andere experts op gebieden als de bedrijfsvoering van een mediaorganisatie, marketing en sociale media. Meer op de speciaal in het leven geroepen website nieuwspoortvoorsintmaarten.nl.

Zie ook het interview dat NTR had met de initiatiefnemers. Er is onderhand al 25.000 euro opgehaald, maar er gaat dus praktische hulp en geen pot geld naar Sint Maarten.

Evenement-woordvoerder Jan-Willem Wits: “We hebben aan de lokale media gevraagd wat er nodig is en dat is kennis en kunde op niveau.”

Bekijk meer van

Sint Maarten Nieuwspoort

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.