Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 25 juli 2014, 08:22 | 0 reacties, praat mee

Nieuwslezer en dj’s emotioneel over MH17

Zowel NOS-nieuwslezer Rik van de Westelaken als verschillende radio-dj's zijn emotioneel geraakt door de beelden tijdens de dag van nationale rouw, zo vertrouwen zij het AD toe. ''Ik knakte van binnen toen ik verslag deed van de kisten die tergend langzaam uit het vliegtuig werden gedragen. Dat kwam echt keihard binnen'', vertelt Niek van der Bruggen in het AD. ''Ik heb veel water gedronken, maar je bleef die trilling in mijn stem horen'', vertelt de nieuwe middag-dj. Frank Dane van Radio 538 erkent in de krant dat ook hij zijn emoties niet kon verbergen. Frank maakte een live-uitzending toen het nieuws over het neergehaalde passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines bekend werd. ''Het is misschien wel het lastigste wat er is om radio te maken als zoiets net is gebeurd.'' Rik van de Westelaken laat via RTL weten: "Ook ik heb mijn momenten dat ik onverwacht ontroerd raak. Dan heb ik bijvoorbeeld vaders en moeders gezien die een familielid hebben verloren". Toch weet Rik de emoties onder controle te houden. "Onze eigen emoties komen op de tweede plek. Na de uitzending valt het kwartje pas. 'O ja, dit is er gebeurd'. Al die tijd heb ik het over feiten en dan is er opeens ruimte voor je eigen emoties."

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.