— maandag 26 september 2016, 08:21 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe ronde ontslagen bij TMG

UPDATE Telegraaf Media Groep (TMG) gaat weer bezuinigen, dat meldt het Financieele Dagblad (registratie verplicht) op basis van anonieme bronnen. Het reorganisatieplan Terra Nova moet TMG 125 miljoen euro aan besparingen opleveren. Het is nog niet duidelijk hoeveel banen dit gaat kosten.

TMG kondigde in juli aan de kosten in 2018 met minstens 20 procent te verlagen ten opzichte van 2015. In dat jaar stond zo’n 500 miljoen euro aan kosten in de boeken. De nu genoemde 125 miljoen euro betekent dat wordt ingezet op een reductie met een kwart.

Dinsdag praat praat de TMG-top op een speciale ‘Investor’s Relations Day’ de financiële wereld bij. Analisten en vermogensbeheerders krijgen dan meer inzicht in de manier het mediabedrijf de toekomst in wil gaan. Mogelijk volgt dan ook een update over een in januari aangekondigde transactie met Talpa Holding van John de Mol. 

Wat in ieder geval gaat gebeuren is de verhuizing van het hoofdkantoor van de Holland Media Combinatie van Alkmaar naar Amsterdam. Ook werd in juli bij de halfjaarcijfers aangegeven dat mogelijk huis-aan-huis-bladen en het weekbladeportfolio worden verkocht.

Het FD meldt nog dat in het reorganisatieplan is opgenomen dat de krant op sommige doordeweekse dagen niet meer gedrukt zal worden. Dat wordt door TMG als onzin afgedaan. Ook zouden er nog meer werkzaamheden kunnen worden uitbesteed. Afgelopen jaar bracht het al een deel van het drukwerk elders onder, zoals bij de Noordelijke Dagblad Combinatie.

De redactie van de Holland Media Combinatie (HMC) heeft in een plenaire vergadering op woensdag 21 september een motie aangenomen waarin voorwaarden worden gesteld aan een verhuizing naar Amsterdam. De redactie wil vooral onafhankelijk blijven en niet integreren met redactie van De Telegraaf. Een eigen hoofdredacteur en eigen in-uit redactie plus het handhaven van regiokantoren zijn de minimum eisen van de redactie.

De redactie beroept zich daarbij op het redactiestatuut. Een op handen zijn de benoeming van een journalistiek directeur bij de TMG zou niet mogen leiden een uitholling van de onafhankelijkheid.

Bekijk meer van

TMG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.