noodfonds

— dinsdag 30 augustus 2016, 15:57 | 0 reacties, praat mee

Toch principeakkoord sociaal plan TMG

Robin van Lonkhuijsen / ANP - © ANP

De vakbonden NVJ, CNV, FNV Kiem en De Unie hebben toch nog een principeakkoord bereikt over een nieuw sociaal plan voor de medewerkers van de Telegraaf Media Groep (TMG). Eerder deze zomer legde TMG een eindbod neer dat door de NVJ als ‘erg mager’ werd bestempeld, en door de leden vervolgens werd afgewezen.

TMG, die zich laat voorstaan op haar goed werkgeverschap, liet toen weten dat er niet meer in zat, maar is toch weer om tafel gegaan met de bonden. Die hebben uitonderhandeld dat iedere werknemer die boventallig wordt verklaard én gebruik maakt van het sociaal plan de eerste zes maanden een aanvulling op de ww-uitkering krijgt van 15 procent van het laatstverdiende salaris. Dat was in het vorige voorstel nog 10 procent. Het nieuwe akkoord pakt ook iets beter uit voor ouderen die vlak voor hun pensioen zitten. Zij kunnen kiezen voor (gedeeltelijke) uitbetaling van de voor hen geldende transitievergoeding.

Dagbladsecretaris van de NVJ, Annabel de Winter, spreekt van een ‘belangrijke wijziging’ ten opzichte van het eerdere voorstel. ‘TMG heeft zich dankzij de houding van de leden van de bonden genoodzaakt gezien het bod voor het sociaal plan te verbeteren.’ Het akkoord wordt daarom met een positief advies van de bonden aan de leden voorgelegd. Zij krijgen morgen bericht.

TMG maakt gebruik van de nieuwe Wet werk en zekerheid die de mogelijkheid geeft te korten op de vertrekvergoedingen. In plaats van een vergoeding op basis van de kantonrechtersformule, wordt gewerkt met een ‘transitievergoeding plus’. Bij boventalligheid blijft je gedurende de opzegtermijn in dienst en wordt direct het van werk-naar-werk-traject met arbeidsmarktanalyse gestart.

Er was TMG veel aan gelegen een nieuw akkoord te bereiken, want er staan nieuwe reorganisatierondes op de agenda. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in juli liet TMG al weten dat de kosten van het concern structureel omlaag moeten. Organisatorische veranderingen die TMG het komend halfjaar wil doorvoeren zullen 75 arbeidsplaatsen kosten op de salesafdeling.

Ook maakt het bedrijf bekend het weekbladenportfolio te ‘heroverwegen’. De huis-aan-huisbladen worden mogelijk verkocht of gestopt.

Bekijk meer van

TMG NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.