— vrijdag 29 juli 2016, 08:11 | 0 reacties, praat mee

Advertentie-inkomsten TMG sterk gedaald

ANP / Jeroen Jumelet

De Telegraaf Media Groep heeft in het eerste half jaar van 2016 zijn inkomsten uit printadvertenties zien dalen met 21,8 procent. Dat is een scherpere daling dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen het mediaconcern 15,9 procent minder uit printadvertenties binnenhaalde. Aan de andere kant is de dalende oplage van de krant enigszins gestabiliseerd. In de eerste twee kwartalen van het jaar daalde die met 0,6 procent, tegenover een daling van 2,8 procent in de eerste helft van 2015. Laatste wijziging: 29 juli 2016, 09:33

Dat meldt TMG vrijdagochtend in zijn halfjaarcijfers. De totale daling aan opbrengsten is met 4 procent volgens TMG gelijk aan de eerste zes maanden van vorig jaar. Dat die daling niet sterker is, is deels te danken aan een toename van digitale abonnementen op De Telegraaf. Ten opzichte van eind 2015 steeg de digitale abonnementoplage met 16 procent. In zijn persbericht benadrukt TMG de organisatorische veranderingen die in de tweede helft van 2016 worden doorgevoerd. Die moeten de kosten van het concern structureel verlagen. 

Daarbij vervallen 75 arbeidsplaatsen bij de salesorganisatie van TMG.

Ook wordt de vestiging Alkmaar gesloten. Die verhuist naar Amsterdam. In Alkmaar zijn de centrale redactie en de directie gevestigd van de Holland Media Combinatie, uitgever van De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en Noordhollands Dagblad plus een flink aantal huis-aan-huisbladen. Die worden mogelijk verkocht of gestopt. TMG kondigde vanmorgen aan het weekbladenportfolio te heroverwegen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.