— maandag 2 januari 2017, 08:35 | 0 reacties, praat mee

TMG reorganiseert: 45 banen verdwijnen

© Jeroen Jumelet / ANP

Medewerkers van Telegraaf Media Groep (TMG) hebben op Oudjaarsdag te horen gekregen dat er weer een reorganisatie aankomt. TMG schuift de redacties van De Telegraaf, Metro en Holland Media Combinatie (HMC) in elkaar. Dat betekent dat er bij de regionale dagbladen 45 banen verdwijnen van de in totaal 185, een personeelsreductie van 24 procent.

In een mailwisseling naar medewerkers schrijft de directie van HMC en TLM dat er één redactionele organisatie komt waarbinn en de drie bestaande redactie van De Telegraaf (inclusief DFT, VROUW, Telesport, Privé en Autovisie), de regional dagbladen (Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Noordholands Dagblad, Haarlems Dagblad/IJmuider Courant) en Metro samen komen. De huis-aan-huis bladen van HMC vallen buiten de adviesaanvraag die TMG heeft ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad (COR). Bij Telegraaf en Metro hebben vorig jaar al personeelsredacties plaatsgevonden. De redactieraden zijn gelijktijdig met de COR geïnformeerd over de nieuwe reorganisatieplannen.

Binnen de nieuwe redactionele organisatie kan invulling worden gegeven aan de uitgangspunten van het journalistieke plan dat is opgesteld door hoofdredacteuren Paul Jansen en Arjan Paans. Om de samenwerking tussen de verschillende titels en het journalistieke belang binnen de TMG Media directie te waarborgen, is het voornemen de functie van ‘Directeur Journalistiek’ te introduceren. Die rol zal in nauw overleg met de hoofdredacties en de redactieraden nader worden ingevuld.

In de week van 9 januari volgen bijeenkomsten voor de medewerkers over de reorganisatie.

Bekijk meer van

Werk TMG Metro HMC De Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.