— vrijdag 25 januari 2019, 08:25 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe Revu gaat anders werken na plagiaatzaak Peter Blasic

Villamedia steunt de fotografenactie. Daarom plaatsen wij vandaag geen foto's bij de artikelen

Nieuwe Revu gaat door het stof voor de verhalen die freelance journalist Peter Blasic schreef voor het tijdschrift. "We hebben gefaald." Maar er is een les geleerd, meldt hoofdredacteur Jonathan Ursem.

Eerder deze week publiceerde De Groene Amsterdammer een uitgebreide reconstructie van incidenten waarbij Blasic plagiaat zou hebben gepleegd en dat bij diverse artikelen de oorsprong van de opgevoerde bronnen, citaten en gebeurtenissen niet meer viel te verifiëren.

“Daar moeten we open over zijn, van leren en onszelf verbeteren. Om twijfels over het gebruik van anonieme bronnen in de toekomst te voorkomen, zal Nieuwe Revu journalisten die anonieme bronnen opvoeren of met gefingeerde namen werken vanaf nu vragen om een bronnenlijst in te leveren met wie ze gesproken hebben en hoe, waar en wanneer dat gesprek heeft plaatsgevonden. Alsnog geen waterdicht systeem, maar beter iets dan niets,” schrijft Ursem

Nieuwe Revu gaf eerder al aan dat alle stukken van Blasic zijn ingetrokken en dat de samenwerking met de journalist is verbroken.

Bekijk meer van

Peter Blasic Nieuwe Revu

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.