banner festival 23

— dinsdag 14 december 2021, 13:07 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe programmering NPO Radio 1, zenderstem vertrekt na 40 jaar

© Sander Koning / ANP

NPO Radio 1 vernieuwt vanaf volgend jaar de programmering. Er komt een handvol nieuwe programma's bij. Ook vertrekt Hans Hogendoorn na meer dan 40 jaar als de vaste stem van de publieke radiozender.

De aspirant-omroepen zijn ook vertegenwoordigd in de nieuwe radio-programmering. Omroep ZWART is met De Nacht is ZWART met Milouska Meulens elke zondag van 03.00 tot 06.00 uur te horen. Ongehoord Nederland gaat de podcasts Ongehoord Nieuws en Ongehoord Wakker maken.

Andere veranderingen zijn vooral op doordeweekse middagen. Het VPRO-programma Bureau Buitenland verhuist van de avond naar de middag, gevolgd door het nieuwe MAX-programma Villa VdB met presentator Jurgen van den Berg. Astrid Kersseboom neemt per volgend jaar de presentatie van hem over van het NOS Radio 1 Journaal.

Verder maakt de EO in de middag een programma over economie, Geld of je leven. ‘s Avonds zijn twee nieuwe programma’s te horen, 5 Dagen… met Waldy van Geenen en Haagse Lobby met Martijn de Greve. In het weekend zijn onder meer Fidan Ekiz en Wieger Hemmer nieuw, zij zijn elke zaterdag vanuit Rotterdam te beluisteren met In de kantine.

“Het motto van NPO Radio 1 is: ‘wie luistert, weet meer’. Samen met de omroepen streven we met deze vernieuwde programmering naar meer verdieping en meer diverse geluiden uit de samenleving”, aldus zendermanager Klaske Tameling in een persbericht.

Sander Guis en Wendy Duivenvoorde volgen Eva Zeijlstra en Hans Hogendoorn op als de stemmen van de zender. Hogendoorn blijft wel de stem van het NOS-programma Met het Oog op Morgen. Dat doet hij al sinds het begin van het programma in 1976. Het besluit om te stoppen is genomen “in goed overleg met de zendermanager” en de maker van de jingles, zegt Hogendoorn bij de NOS. “Ik heb het zelf niet aangejaagd en vind het wel jammer, maar het is wel begrijpelijk. Als kranten en tijdschriften van van lettertype gaan veranderen, is dat ook wennen. De ene vormgever vindt het wel wat en de ander niet.”

 

Bekijk meer van

NPO Radio 1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.