— vrijdag 19 maart 2021, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe podcast over de wereld van de freelancers

In de nieuwe podcast #freelanceleven verkennen PhD-onderzoeker Erwin van ‘t Hof en freelance journalist Menno van den Bos het dagelijks leven van freelance journalisten in Nederland. Maandag verschijnt de eerste aflevering.

De makers bespreken maandelijks een wetenschappelijk onderzoek naar (freelance) journalistiek, vertellen ze in de trailer. Daaruit destilleren ze inzichten die freelance journalisten verder kunnen helpen. Ze praten hier ook over met andere freelancers.

Van ‘t Hof doet sinds enkele maanden promotie-onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam naar ‘atypical newsworkers’. Oftewel: freelance journalisten en aanverwante vormen van journalist-zijn. Hij stortte zich al eerder op dit onderwerp, wat uitmondde in de podcast De Pegel en het boek ‘De Nieuwe Journalist’. Van den Bos is journalist voor onder meer Vrij Nederland en NRC en schrijft over media, wetenschap en meer.

#freelanceleven zal volledig inzoomen op de wereld van Nederlandse freelance journalisten. De podcast wordt gemaakt voor Villamedia en gefinancierd door het Lira Steunfonds Reprorecht.

Beluister hier de trailer

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.