training eu starters

— vrijdag 9 april 2021, 10:28 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe nominaties De Tegel 2020 bekend

De afgelopen week heeft de organisatie van de journalistieke prijs De Tegel nieuwe genomineerden voor de prijs bekendgemaakt. Het gaat om de genomineerden in categoriën Audio/Podcast, CBS Data, Nieuws, Onderzoek, Regionaal/Lokaal en Interview. Laatste wijziging: 14 april 2021, 10:01

In de categorie online zijn Audio/Podcast zijn genomineerd: Maartje Duin i.s.m. Peggy Bouva voor Prospektor/VPRO: ‘De plantage van onze voorouders’. Marjolein Koster en Misha Melita: ‘De Val van Srebrenica’. Margriet Vroomans en Benjamin de Bruijn met ‘Flot!’. Maite Vermeulen en Jacco Prantl met ‘Never Expect Power Always’. En Hassan Bahara, Nadia Ezzeroili en Daan Hofstee met ‘kleine jongens steken niet’.

Genomineerd in de categorie Nieuws zijn: Sandra Kooke ‘Misbruikzaak Oostpool’. Maaike Kempes, Roland Strijker, Meike van Roosmalen met de ‘Coronacrisis serie – Ziek door stilleggen zorg’. Yelle Tieleman en Koen Voskuil: ‘Politie volgde advocaten in klopjacht op Taghi’. Tom van ’t Einde en Simone Tukker: ‘Om onze klimaatdoelen te halen wordt in de VS ‘het landschap volledig verwoest’. En Eelke van Ark en Jan-Hein Strop met ‘Testen, testen, testen’ – alleen als het farmaceut Roche behaagt’.

In de categorie CBS Data zijn genomineerd: Adrián Estrada, Felix Voogt, Evert de Vos m.m.v. Madelon de Goffau en An da Silva: ‘In de stikstofcrisis is niet elk dier gelijk’. Jasper Bunskoek, Deborah de Nies met ‘Grootste risico op ernstig verkeersongeluk in oude binnensteden’. Stefan Vermeulen, Manon Dillen, Nadia el Khannoussi en Sergio Nieto Solis: ‘De fiscale routes van Big Tobacco’. Jasper Bunskoek met ‘Kind van arme ouders vaker onderschat door leerkracht’. En Jonathan Witteman, Joris Tieleman, Serena Frijters, Mirjam Leunissen, Geart van der Pol, Joris Heijkant, Matteo Bal en Titus Knegtel: ‘Kansenongelijkheid per wijk’.

Rosanne Kropman en Margot Smolenaars zijn genomineerd in de categorie Onderzoek met ‘Jeugdzorgbedrijf Horizon’. Net als Milena Holdert en Renee van Hest met ‘Hoe de richtlijnen in de ouderzorg veranderden’. Sanne Terlingen & Huub Jaspers: “Glasscherven en duistere rituelen”. Esther Rosenberg & Melvyn Ingleby: ‘Eerst ssads strijder, nu asiel in Nederland’. En Adrián Estrada, Madelon de Goffau, An da Silva, Felix Voogt en Evert de Vos met ‘Waar kalkoenen klokken, zwijgen de hijskranen’.

In de categerie Regionaal/Lokaal maken Bram Logger & Parcival Weijnen (onderzoekscollectief Spit), Bas Booister (WOS) en Victor Posthuma (SCHIE) met ‘Hoekse Lijn, de metro die miljoenen kostte’ kans op een Tegel. Net als Ellen Kamphorst, Ruben van der Scheer, Rik Kapitein en montage: Marcel von Hobe, camera Tristan Tieben met ‘In het hart geraakt’. Sjors van Beek en Rik van Hulst met ‘Politieaffaire Horst’. Leon Janssen en Paul Bots: ‘Burgemeester Heijmans in de fout’. En Wilfred Simons met ‘Wat er echt gebeurde met de graven in de Leidse Pieterskerk’.

Marco Knippen maakt met zijn interview ‘Ik was bezeten en ik ben niet de enige’ kans op De Tegel in de rubriek INterview, net als Ellen de Visser met ‘Vijf zorgverleners over die ene coronapatiënt’. Ook Coen Verbraak is genomineerd met ‘Srebrenica – de machteloze missie van Dutchbat’. Elsbeth Stoker en Wil Thijssen met ‘Ik ben een schim geworden’. En Antoinnette Scheulderman met ‘Interview Marc de Hond’. De diverse producties zijn hier terug te zien.

Bekijk meer van

De Tegel

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.