— vrijdag 22 juni 2018, 10:35 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe maatregelen Facebook om nepnieuws te bestrijden

© Lex van Lieshout / ANP

Facebook breidt zijn factcheckprogramma om nepnieuws te bestrijden uit. Inmiddels zijn er in veertien landen factcheckprogramma's en eind van het jaar volgen er nog meer landen. Dat heeft het social media platform bekendgemaakt. Laatste wijziging: 22 juni 2018, 10:38

Volgens Facebook liep dankzij factchecking de verspreiding van berichten die als nepnieuws worden gezien in die landen gemiddeld met 80 procent terug. In Nederland werkt Facebook samen met NU.nl en de Universiteit Leiden om nepnieuws aan te pakken.

Facebook gaat ook de test uitbreiden voor het herkennen van gemanipuleerde foto’s en video’s. Vier landen zullen mee werken, al is niet duidelijk welke landen dat zijn.

Ook worden er nieuwe technieken als kunstmatige intelligentie en open source software uitgeprobeerd om nepnieuws op te sporen. En herhaaldelijke overtreeders zullen ook beter worden aangepakt met behulp van kunstmatige intelligentie.

Bekijk meer van

Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.