NVJ compleet lid

— donderdag 6 april 2017, 14:22 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe investeerders voor Blendle

Nieuwe investeerders voor Blendle
ANP

Blendle heeft twee nieuwe investeerders aangetrokken, meldt de online kiosk in een persbericht. Het gaat om het Japanse mediaconcern Nikkei, eigenaar van de Financial Times, en het Amsterdamse investeringsfonds INKEF Capital. Hoeveel de bedrijven precies gaan investeren in Blendle is niet bekendgemaakt. Laatste wijziging: 6 april 2017, 14:56

Blende-oprichter Alexander Klöpping is lyrisch over de nieuwe investeerders. Klöpping: “De samenwerking tussen de Nikkei en de Financial Times is een van de meest opwindende uitgeversinitiatieven van de laatste tijd. Het maakt me ontzettend trots dat – naast onze bestaande investeerders The New York Times and Axel Springer – nu ook een derde innovatieve uitgever én tech-investeerder INKEF Capital hun gewicht achter Blendle gooien.”

Jon Slade, hoofd marketing bij de Financial Times, zegt dat de investering symbool staat voor de waarde die het bedrijf hecht aan kwaliteitsjournalistiek. “De politieke gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben eens te meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk betrouwbare informatie is, en we zijn blij dat we een bedrijf kunnen steunen dat deze overtuiging deelt”, stelt Slade.

Het is een mooie opsteker na de ophef over de begin dit jaar geïntroduceerde Premium-dienst. De komst van een vast abonnement (in tegenstelling tot het betalen voor losse stukken) bracht NRC ertoe te stoppen met het aanbieden van hun artikelen via de kiosk.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.