— maandag 5 mei 2014, 09:04

Buitenlandse titels in Blendle

Een week na de officiële lancering van Blendle maakt mede-oprichter Alexander Klöpping via Twitter bekend dat binnenkort de eerste buitenlandse titels zullen worden toegevoegd. Het gaat om de Vlaamse kranten De Standaard en De Tijd. En inmiddels heeft het aantal gebruikers van Blendle de 40.000 gepasseerd, heeft Klöpping via een nieuwsbrief laten weten.

Het toevoegen van de Vlaamse kranten is voorlopig alleen een experiment voor de Nederlandse markt, zeggen de uitgevers van beide kranten. ‘We zien dit als een experiment buiten onze thuismarkt. Dit houdt dus geen engagement in voor België’, aldus uitgever Gert Ysebaert van Mediahuis.

De Vlamingen zijn zelf ook bezig met een gemeenschappelijk betaalsysteem voor online nieuws, dat het wellicht, net als bij Blendle, ook mogelijk zal maken om artikelen per stuk te kopen. De Vlaamse uitgevers beheren vandaag al de online krantenkiosk Gopress, waar digitale kranten en tijdschriften per nummer kunnen worden gekocht. Meer bij De Tijd

Bekijk meer van

Blendle

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.