— woensdag 8 maart 2017, 07:58 | 1 reactie, praat mee

NRC stapt uit Blendle

Het NRC is met ingang van april niet meer te lezen in de digitale kiosk Blendle. Dat schrijft hoofdredacteur Peter Vandermeersch op de website van zijn krant. Volgens Vandermeersch is Blendle op de middellange termijn niet goed voor de journalistiek.

Breekpunt voor NRC is de lancering van Blendle Premium eerder dit jaar. Met die abonneedienst krijgen gebruikers voor een vast bedrag per maand toegang tot een bepaalde selectie artikelen. “Met deze premium-versie besloot Blendle om niet langer een aanvullende dienst aan te bieden waarbij je losse artikelen koopt, maar ook zelf abonnementen te gaan werven”, aldus Vandermeersch. NRC besloot eerder al om niet mee te doen aan Premium en stopt nu dus helemaal met de digitale kiosk.

Naast de onvrede over Blendle Premium speelt ook de eigen digitale strategie van de krant een rol in het besluit, aldus Vandermeersch. Zijn redactie zet steeds sterker in op digital first en digital only. “Stukken worden online verrijkt met video’s, met links naar originele documenten, met verwijzingen naar andere artikelen. Al die zaken ontbreken in Blendle.”

Het aangekondigde vertrek van NRC uit Blendle kwam voor mede-oprichter Alexander Klöpping als een verrassing, schrijft hij op Twitter. “Moest via hun website vernemen dat Blendle-gebruikers NRC niet meer mogen lezen”, aldus Klöpping. Vandermeersch stelt in een reactie dat de twee partijen al maanden aan het discussiëren zijn en dat hij Klöpping ‘net een vriendelijk mailtje’ had gestuurd. Blendle-oprichter Klöpping stelt dat het mailtje pas vlak voordat NRC zijn vertrek aankondigde binnenkwam. Meer bij NU.nl

Praat mee

1 reactie

noreasscher@gmail.com, 8 maart 2017, 13:07

Wow dat is nog eens visionair: op de korte termijn wel, op lange termijn ook, maar op de middellange termijn niet goed voor de ‘journalistiek’...!
Benieuwd wanneer de papieren NRC uit de AKO en Bruna kiosken wordt weggehaald…

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.