— donderdag 24 april 2014, 15:19

FCC ontkent einde netneutraliteit

UPDATE Volgens de Federal Communications Commission (FCC) klopt er niets van de berichten over de nieuwe regels van de Amerikaanse toezichthouder voor radio- en televisieuitzendingen omtrent netneutraliteit. Dat zei voorzitter Tom Wheeler in een verklaring, zo meldt The Verge. Volgens The Wall Street Journal zouden de nieuwe regels het einde betekenen voor het principe dat alle data op internet met dezelfde prioriteit moet worden behandeld. Internetproviders zouden bedrijven een voorkeursbehandeling mogen geven in ruil voor geld. Daar zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moeten isp's dezelfde voorwaarden aanbieden aan alle geïnteresseerde partijen en tegen redelijke prijzen, die de FCC per zaak zal bekijken. Providers mogen individuele sites niet blokkeren.

De FCC is sinds februari bezig met de nieuwe regels. In die maand verloor de toezichthouder een zaak bij de federale rechtbank. Die oordeelde dat de FCC internetproviders niet kan opleggen alle internetdata met dezelfde prioriteit wordt behandeld.

Sinds die uitspraak zijn er in Amerika al diverse deals gesloten tussen telecombedrijven en online videodiensten als Netflix die veeel bandbreedte gebruiken.

In Europa heeft het Europees Parlement juist voor een strengere definititie van netneutraliteit gekozen. Als de raad van miniisters van alle EU-landen het voorstel aannemen dan komt het voorstel meer overeen met de netneutraliteit zoals die in Nederland geldt.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.