— donderdag 8 mei 2014, 09:40

Techbedrijven in actie tegen FCC

Zo'n 100 techbedrijven hebben de Amerikaanse toezichthouder voor radio- en televisieuitzendingen FCC opgeroepen het nieuwe plan omtrent netneutraliteit te schrappen. In een open brief (.pdf) gaan de bedrijven in op de recente berichten dat volgens de FCC internetproviders bedrijven een snellere internetverbinding mogen geven als ze daarvoor worden betaald. Dat zou het einde betekenen van het principe van netneutraliteit waarbij alle data gelijk behandeld dient te worden. De verschillende internetbedrijven, zoals Amazon, Google, Twitter, Micrososft en Reddit, kunnen zich echter niet vinden in die plannen. De FCC "zou gebruikers en internetbedrijven op vaste en mobiele platformen moeten beschermen tegen het blokkeren, discrimineren of financieel voortrekken en zou transparantie moeten waarborgen op de internetmarkt."

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.