website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Nieuw magazine over fotografie

Linda Nab — Geplaatst in fotografie op maandag 18 juli 2016, 10:30

© Hollandse Beelden

Nieuws

Hollandse Beelden Liefhebbers van Nederlandse fotografie kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Beelden. Een nieuw kwartaalmagazine – tussen fotoboek en tijdschrift in –  van 160 pagina’s dat geheel gewijd is aan (lange) beeldreportages. Hollandse Beelden zet de Nederlandse documentaire en nieuwsfotografie centraal. “Nederland heeft een rijke geschiedenis aan bekende documentaire- en nieuwsfotografen, een onmetelijke collectie bij Hollandse Hoogte en het Nationaal Archief, ‘oude’ fotografen met een staat van dienst en dito verhalen en genoeg jong talent”, schrijft de redactieop Hollandsebeelden.nl

Het magazine wordt gelanceerd op initiatief van fotograaf en uitgever Roel Rozenburg (voorheen NRC Handelsblad en Vrij Nederland). Ook Nicole Robbers (NRC Handelsblad, zelfstandig beeldredacteur), Martijn Beekman (voorheen de Volkskrant) en Elkse Koopman (zelfstandig journalist) maken deel uit van de redactie.

“Ik lees ieder kwartaal het wielertijdschrift De Muur en je hebt ook Hard Gras voor de voetballiefhebber. Ik vroeg me af waarom er niet zoiets was voor de fotografie”, zegt Rozenburg op NOS.nl. “Dan niet het geschreven woord, maar beeld. En niet een paar foto’s, maar gewoon heel veel pagina’s. Toen dacht ik: dat gaan we gewoon maken.”

In het eerste nummer van Hollandse Beelden: Jan, die blind is en bijna alles nog alleen doet, de Haagse fotograaf Jos van Leeuwen, Elly en haar dagelijks werk als koeienfotograaf, demonstreren op het Binnenhof, het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen door Merlin Daleman, de partytent in het Hollandse landschap van Werry Crone, een beeldverhaal over Mikey van Kiki Groot en het leven in de Bossche wijk Graafsewijk door John van Hamond.

Er zullen in ieder geval vier nummers van het blad verschijnen. Daarna moet het break-even draaien om door te kunnen gaan.

Hollandse Beelden, isbn 978 90 76915 47 0, €12,50

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.