— maandag 18 juli 2016, 10:30 | 0 reacties, praat mee

Nieuw magazine over fotografie

© Hollandse Beelden

Hollandse Beelden Liefhebbers van Nederlandse fotografie kunnen hun hart ophalen bij Hollandse Beelden. Een nieuw kwartaalmagazine – tussen fotoboek en tijdschrift in – van 160 pagina’s dat geheel gewijd is aan (lange) beeldreportages. Hollandse Beelden zet de Nederlandse documentaire en nieuwsfotografie centraal. “Nederland heeft een rijke geschiedenis aan bekende documentaire- en nieuwsfotografen, een onmetelijke collectie bij Hollandse Hoogte en het Nationaal Archief, ‘oude’ fotografen met een staat van dienst en dito verhalen en genoeg jong talent”, schrijft de redactieop Hollandsebeelden.nl Laatste wijziging: 18 juli 2016, 11:54

Het magazine wordt gelanceerd op initiatief van fotograaf en uitgever Roel Rozenburg (voorheen NRC Handelsblad en Vrij Nederland). Ook Nicole Robbers (NRC Handelsblad, zelfstandig beeldredacteur), Martijn Beekman (voorheen de Volkskrant) en Elkse Koopman (zelfstandig journalist) maken deel uit van de redactie.

“Ik lees ieder kwartaal het wielertijdschrift De Muur en je hebt ook Hard Gras voor de voetballiefhebber. Ik vroeg me af waarom er niet zoiets was voor de fotografie”, zegt Rozenburg op NOS.nl. “Dan niet het geschreven woord, maar beeld. En niet een paar foto’s, maar gewoon heel veel pagina’s. Toen dacht ik: dat gaan we gewoon maken.”

In het eerste nummer van Hollandse Beelden: Jan, die blind is en bijna alles nog alleen doet, de Haagse fotograaf Jos van Leeuwen, Elly en haar dagelijks werk als koeienfotograaf, demonstreren op het Binnenhof, het Nederlands Kampioenschap Jeugdwielrennen door Merlin Daleman, de partytent in het Hollandse landschap van Werry Crone, een beeldverhaal over Mikey van Kiki Groot en het leven in de Bossche wijk Graafsewijk door John van Hamond.

Er zullen in ieder geval vier nummers van het blad verschijnen. Daarna moet het break-even draaien om door te kunnen gaan.

Hollandse Beelden, isbn 978 90 76915 47 0, €12,50

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.