— woensdag 3 december 2014, 09:17

Nieuw historisch fotoarchief gelanceerd

Fotobureau Hollandse Hoogte lanceert met vier andere Nederlandse fotoarchieven een archief met uitsluitend historische fotografie. Hollandse Hoogte werkt voor de nieuwe portal samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het Nederlands Fotomuseum, het Maria Austria Instituut en Spaarnestad Photo. In het archief worden ruim anderhalf miljoen foto's ontsloten. Wekelijks worden historische momenten uitgelicht aan de hand van historisch beeldmateriaal. Naast de genoemde partners wordt ook fotografie van acht andere nationale en internationale historische beeldaanbieders op de website ondergebracht. Daaronder bevinden zich het Duitse Süddeutsche Zeitung, het Franse Rue des Archives en het Britse Mary Evans. Het is de bedoeling dat het aantal historische bronnen binnen de portal de komende tijd verder wordt uitgebreid.

Bekijk meer van

Hollandse Hoogte

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.