banner festival 23

— donderdag 27 juli 2017, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Nieuw digitaal platform voor Europese broadcasters

Voor uitgevers, door door uitgevers, dat is de pay off van het nieuwe SNDC8, een Europees platform waarin broadcasters, publishers en content owners samenwerken om gezamenlijkheid internationale initiatieven (bedrijven) te ontwikkelen en digitaal een dominantere rol te gaan spelen. Het is een initiatief van Ruud Wanck, voormalig bestuursvoorzitter van mediabureau Group M, en het Duitse mediaconcern ProSiebenSat.1, meldt Adformatie. Laatste wijziging: 27 juli 2017, 09:11

Wanck: ‘Nu ontwikkelen nog veel partijen individueel hun eigen vergelijkbare lokale digitale initiatieven. De aanloopkosten"zijn daarbij hoog waarbij de schaalvoordelen beperkt zijn. En dat terwijl er in toenemende mate een concurrentiespeelveld is ontstaan met volledig globale spelers. Op lange termijn gaat dat niet werken.”

Wanck kwam voor zijn idee al in vrij vroeg stadium in contact met het grootste Duitse tv-bedrijf ProSiebenSat.1. Het bestuur geloofde in zijn idee en van daaruit is ProSiebenSat.1 direct medeoprichter geworden. Daarmee keert ProSiebenSat.1 in feite terug op de Nederlandse markt, nadat het zich zes jaar geleden terugtrok van de Europese tv-markten om zich alleen nog op de Duitse business te richten.

Een aantal van de digitale initiatieven in Duitsland zijn nu onderdeel van SNDC8 geworden om deze in samenwerking met partners ook in andere landen (waaronder Nederland) te ontwikkelen.

Met SNDC8 wil de Duitse marktleider weer nieuwe business ontwikkelen in Europa, maar nu in samenwerking met lokale en internationale partners en volledig gericht op digitaal. De eerste focus van SNDC8 ligt met name op het internationaal ontwikkelen van glomex en smartstream.tv. Die zijn allebei gericht op premium content en video in combinatie met data.

http://www.adformatie.nl/nieuws/ruud-wanck-begint-met-prosiebensat1-digitaal-cooperatief-platform-europese-broadcasters?utm_source=NB_ADF_adfo_dag_20170727&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=27-07-2017&mt=mnTUgakIdzZlnDqYAZfgog&vk=8WuFPhstqnZTjjydRP2vWA&pub=1002

Bekijk meer van

SNDC8 Ruud Wanck ProSiebenSat.1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.