— dinsdag 21 april 2009, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Ambitieuze upgrade Uitzending Gemist

Thomson, Telestream en Vivesta gaan de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) helpen bij de implementatie van een volledig geautomatiseerd omzettingssysteem voor televisieprogramma's op Nederland 1, 2 en 3. Het moet de tijd tussen het einde van de uitzending en publicatie op Uitzending Gemist reduceren tot ongeveer 10 minuten. Het is 's werelds snelste omzettingstijd, stellen de betrokken bedrijven. Thomson verzorgt nu ook al het zogeheten transcoding van programma's, via bedrijfsonderdeel Technicolor. Voor het nieuwe project, dat 95 procent van alle NPO-content binnen de gestelde periode zal omzetten, was een nieuw platform nodig. De dienst moet uiteindelijk volledig geautomatiseerd draaien binnen de huidige omroepstructuur. Technicolor verzorgt de migratie van het huidige systeem naar het nieuwe platform. Het persbericht vermeldt niet wanneer de implementatie moet zijn afgerond.

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.