e learning nvj

— woensdag 5 februari 2014, 09:05

NOM Kids Monitor gepresenteerd

NOM heeft de eerste Kids Monitor gepresenteerd. Dit onderzoek is uitgevoerd door GfK Intomart in het najaar van 2013 onder 2.020 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar om te kijken wat het mediagebruik is van kinderen in deze leeftijdsgroep. In dit eerste onderzoek is gekeken naar de interesses en activiteiten van kinderen en hun mediagebruik. Gekeken werd naar de apparaten die ze gebruiken, hoe ze omgaan met internet, sociale media, gamen, print, tv, radio en bioscoopbezoek. De belangrijkste conclusies zijn dat kinderen ware media-omnivoren zijn. Hoe ouder ze zijn, hoe meer media ze gebruiken. Opvallend is de hoge score als het gaat om printgebruik. Maar liefst 94 procent geeft aan het afgelopen jaar een tijdschrift te hebben gelezen en 38 procent een krant. Meer jongens dan meisjes lezen kranten, bij tijdschriften gaat dat redelijk gelijk op. Kinderen kijken gemiddeld 13,1 uur per week tv, waarbij op woensdag en in de weekenden wat meer wordt gekeken. 63 Procent van de ondervraagde kinderen geeft aan wel eens naar de radio te luisteren. Hoe ouder ze worden, hoe vaker ze luisteren. Meer bij Adformatie Laatste wijziging: 7 februari 2014, 10:39

Bekijk meer van

NOM GfK Intomart

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.