data als kans

— donderdag 30 januari 2020, 15:30 | 0 reacties, praat mee

News Corp. start aggregatiedienst Knewz om strijd aan te gaan met Facebook en Google

© News Corp.

Uitgeverij News Corp. is nieuwsaggregatiedienst Knewz.com gestart om te concurreren met techbedrijven als Facebook en Google en er voor te zorgen dat uitgevers hun eigen content beter te gelde kunnen maken. Laatste wijziging: 31 januari 2020, 13:06

Techbedrijven hebben de afgelopen jaren veel kritiek gekregen van uitgevers. De techreuzen verkopen advertenties bij andermans content en profiteren op die manier van het werk dat journalisten doen en waar ze niets voor betalen. Ze delen geen winsten of lezersdata met uitgevers, iets wat Knewz belooft wél te zullen doen, zodat uitgevers hun eigen content beter te gelde kunnen maken, meldt The New York Post.

Vorig jaar ging er 329,63 miljard dollar om in de wereldwijde advertentiemarkt, waarbij volgens eMarketer Google 32 procent kreeg en Facebook 21,1 procent van de taart snoepte. 

Knewz.com biedt koppen en korte samenvattingen van elk verhaal met een doorklik naar de eigen website van de publicatie.

De site is reclamevrij en bevat artikelen van 400 uitgevers. Publicaties die deel uitmaken van de bètatest zijn onder meer The Washington Post, The New York Times en publicaties van news Corp., zoals The Wall Street Journal en de New York Post. Knewz biedt ook verhalen uit een reeks kleinere kranten, waaronder Anchorage Daily News en Winston-Salem Journal, evenals tijdschriftpublicaties, zoals The Nation, Mother Jones en opiniesite Newsmax. Fox News en buitenlandse publicaties zoals Al Jazeera, de BBC en de Daily Mail zitten er ook in.

Bekijk meer van

News Corp Knewz Google Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.