Jodal

— maandag 16 augustus 2021, 11:39 | 0 reacties, praat mee

New York Times wil populariteit nieuwsbrieven te gelde maken

Marco Verch

De New York Times publiceert een brede waaier aan nieuwsbrieven en trekt daarmee inmiddels zo'n 15 miljoen lezers. Om daar extra inkomsten en potentieel nieuwe abonnees uit te destilleren, maakt het dagblad een derde van nieuwsbrieven exclusief voor abonnees. Laatste wijziging: 16 augustus 2021, 11:42

Tegenover vaktitel NiemanLab zegt productmanager Alex Hardiman dat behoud en conversie van lezers de belangrijk doelen zijn achter de stap rondom nieuwsbrieven. Volgens Hardiman opent gemiddeld de helft van ontvangers wekelijks een nieuwsbrief en is deze groep meer dan gemiddeld bereid om te betalen en lezer te blijven.

De New York Times houdt hun Breaking News nieuwsbrief gratis, net als het dagelijkse overzicht The Morning (met daarin verwijzingen naar Times-journalistiek, red.). Die laatste nieuwsbrief heeft 20 miljoen abonnees.

Volgens Hardiman is een exclusieve nieuwsbrief een prima manier om lezers te bedienen met onderwerpen “waar ze gepassioneerd over zijn” gekoppeld met het gemak van de mail-inbox.

De krant wil nieuwsbrieven zo prijzen dat het een relatief kleine stap is om volledig abonnee te worden, aldus Hardiman. Meer bij NiemanLab

Bekijk meer van

New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.