Nieuwe leden NVJ november

— maandag 1 augustus 2022, 14:23 | 0 reacties, praat mee

New York: man opgepakt voor potentiële moordaanslag Iraanse journalist Masih Alinejad

Masih Alinejad wordt al langere tijd geïntimideerd en bedreigd. | Bonnie Cash / UPI

De politie in New York heeft een man opgepakt die vermoedelijk plannen had de Iraans-Amerikaanse journaliste Masih Alinejad iets aan te doen. De 23-jarige verdachte hield zich al twee dagen in de buurt van haar woning op en had eerder de voordeur geprobeerd. Laatste wijziging: 1 augustus 2022, 14:31

De verdachte negeerde een stopbord, waarna de politie hem langs de kant zette. Khalid Mehdijev bleek geen rijbewijs te hebben. Hij had verder duizend dollar op zak en was in het bezit van een AK-47 met extra kogels, meldt de New York Post.

Hij had vorige week geprobeerd de woning van Alinejad te betreden, maar was volgens eigen zeggen slechts op zoek naar een goedkope kamer om te huren. Hij ontkende in eerste instantie dat de auto, geld en wapens van hem waren. Later bekende hij “naar iemand op zoek te zijn geweest”.

Alinejad is vaker doelwit van intimidatie en dreigementen. Vorig jaar werden er meerdere mensen opgepakt vanwege een ontvoeringsplot van Alinejad. Ze is Amerikaans staatsburger en werkt voor de Perzischtalige tak van wereldomroep Voice of America.

Alinejad postte op Twitter beeld van haar deurbelcamera van afgelopen vrijdag. Ze stelt dat Iran haar wil straffen omdat ze een stem geeft aan mensen die niet gehoord worden.

Vorig jaar werden Alinejads familieleden benaderd om haar over te halen toch vooral eens op vakantie te gaan - vermoedelijk zodat ze onderweg ontvoerd kon worden. De familie negeerde de oproepen.

Bekijk meer van

New York Masih Alinejad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.