— vrijdag 10 juli 2020, 10:34 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse media-ceo’s: herstel advertentiemarkt kan tot 3 jaar duren

© Wolfgang Kumm / EPA

De meerderheid van de Nederlandse media-ceo's verwacht dat de coronacrisis een langdurig effect zal hebben. Zij houden er rekening mee dat het herstel twee tot drie jaar kan duren en dat de (advertentie)markt niet meer op het oude niveau terugkomt, meldt Adformatie.

Dit is een van de uitkomsten van een serie interviews met ceo’s van 18 toonaangevende Nederlandse mediabedrijven die Heiko Bleeker (directeur Station10) heeft gedaan voor Adformatie. Het gaat om interviews met bestuursvoorzitters van onder andere DPG Media, Discovery Networks Benelux, Endemol Shine Nederland, RTL, Spotify, Sijthoff Mediagroep en Walt Disney Company.

Slechts bij een klein aantal bedrijven heeft de crisis nauwelijks effect op de resultaten. Maar in de genoemde berekeningen wordt uitgegaan van een marktkrimp van 10 tot 20 procent. De effecten van de covid19-pandemie zijn voor ieder bedrijf anders. Maar de top 5 van meest genoemde gevolgen zijn de financiële impact, contentconsumptie verandert versneld, aanpassingen in operatie en organisatie, externe relaties komen onder druk te staan en de ceo is ook maar een mens.

De uitdagingen voor de komende periode zijn volgens de geïnterviewden: het bedrijf financieel gezond houden, strategische koers houden, content maken in tijden van consumptieverandering, opnieuw organiseren en kansen voor optimisten.

Bekijk meer van

coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.