training eu starters

— dinsdag 20 september 2022, 09:21 | 0 reacties, praat mee

Nederlandse en Europese brancheorganiaties voor nieuwsuitgevers uiten kritiek op European Media Freedom Act

© EPA / Olivier Hoslet

Brancheorganiatie NDP Nieuwsmedia en zijn Europese evenknie News Media Europe zijn kritisch op de European Media Act, het voorgenomen plan voor een meer geharmoniseerd mediabeleid binnen de Europese Unie. De organisaties vinden dat de maatregelen de persvrijheid mogelijk ondermijnen. Laatste wijziging: 20 september 2022, 09:25

Dat schrijft Marketing Report. Volgens NDP Nieuwsmedia gaat het tegen de Nederlandse traditie in om vanuit overheidswege regels over persvrijheid te maken. Daarnaast maakt NDP Nieuwsmedia zich zorgen over het plan om een Europese persvrijheidtoezichthouder in te stellen.

News Media Europe is volgens Marketing Report is dan weer tegen harmonisatie van regels wat mediaconcentratie betreft. De Europese brancheorganisatie is bang dat een Europese toezichthouder controle zou proberen te krijgen over de media zelf en vindt daarnaast dat er een balans moet zijn tussen de nood om te overleven en een concentratie van media zelf.

Vorige week werd bekend dat de Europese Commissie aan de Europese mediawet werkt. Villamedia kreeg eerder die week een gelekte versie van het wetsvoorstel in handen en maakte een inventarisatie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.